Publicaties

mfc Combo deelt zijn materiaal

De medewerkers van mfc Combo proberen elke dag bakens te verzetten en kinderen, jongeren en hun ouders/zorgfiguren te helpen bij opvoedingsproblemen.
Een deeltje van die kennis hebben we gebundeld in onze publicaties.

hier-ben-ik

 Hier ben ik! Het verhaal van mijn leven.

“Hier ben ik” is een speels doe-boek voor kinderen tussen 6 en 14 jaar. De lezertjes kunnen er meteen zelf mee aan de slag. Via allerlei persoonlijke opdrachten leren de kinderen meer over zichzelf, hun gezin, familie en schoolcontext. Het boek werkt als een spiegel en creëert een veilige afstand waardoor kinderen makkelijker hun gevoelens en ideeën kunnen uiten. Het mooi geïllustreerd doe-boek wordt nog mooier door er samen in te bladeren, plakken, schrijven en tekenen. In het nawoord is er ook ruim aandacht voor het theoretisch kader. Leerrijk voor ouders/zorgfiguren, begeleiders, leerkrachten en hulpverleners.

Hier ben ik! Het verhaal van mijn leven. Katelijne Decanniere en Prof. em. Ingrid Ponjaert. Politeia, ISBN 9782509023643

Prijs  € 20 euro  (exclusief bezorgkosten)

Combobox

De Combobox betrekt kinderen en jongeren op een speelse, laagdrempelige en interactieve manier bij hun hulpverleningstraject. Door de mat uit te klappen en te “spelen”,  begrijpen jongeren en hun ouders/zorgfiguren beter wat de begeleiding inhoudt, wat de zorgen en doelstellingen zijn en hoe geëvalueerd wordt.

Geschikt voor alle leeftijden

Prijs €65 (exclusief bezorgkosten)

combobox-met-toebehoren
FAMILIE MOLLEKES

De Mollenfamilie

De mollenfamilie is een eenvoudig  te gebruiken methodiek voor jonge kinderen, ontwikkeld door mfc Combo. Het doel is om op een laagdrempelige en speelse wijze in de (fantasie)wereld van het kind te kruipen en op die manier te exploreren hoe hij/zij context, school en voorziening ervaart. Het is een ware ontdekkingstocht die je een kijkje laat nemen door de ogen van het kind.

Inhoud

  • 1 mollenfamilie bestaande uit 10 fleecen familieleden, inclusief hun eigen accessoires
  • een handleiding met voorbeeldvragen

Leeftijden van 2,5 jaar tot 12 jaar.

Prijs €60 (exclusief bezorgkosten)

Molletjes met Stemmetjes

‘Molletjes met stemmetjes’ is een methodiek voor ouders/zorgfiguren en kinderen om op een speelse manier hetgeen er gebeurt binnen het gezin zichtbaar te maken. Dit materiaal is ontworpen om zonder taboes eventuele verontrustende situaties te bespreken en te begrijpen. Met Molletjes met stemmetjes willen we het belang benadrukken van het geven van een stem aan kinderen, jongeren en ouders/zorgfiguren. De methodiek kan op verschillende spelmanieren worden gebruikt. Via de speelse aanpak worden zorgwekkende situaties makkelijk bespreekbaar zodat naar oplossingen kan worden gezocht.

Inhoud

  • set van 54 kaarten waarvan 40 tekening-kaarten & 14 vraag-kaarten
  • een handleiding met voorbeeldvragen

Geschikt voor alle leeftijden, bepaalde onderdelen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2j.

Prijs €30 (exclusief bezorgkosten)

molletjesstemklein

Info & Bestellingen

Wil je graag een bestelling plaatsen of wens je meer info rond ons aanbod? Contacteer ons dan gerust via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!